ירידה במשקל בקרב המתמודדים עם סרטן היא בעיה נפוצה ולמרות זאת לא תמיד קלה לפתרון. הסיבות לירידה במשקל שונות ומגוונות: ירידה בתיאבון, תופעות לוואי של הטיפולים (כגון: שינויים בחוש הטעם והריח הקאות ושלשולים, פצעים בחלל הפה, קושי בלעיסה ובבליעה ועוד בעיות עיכול מסוגים שונים).
בעיית משקל נוספת שמאפיינת מצבי מחלה מתקדמים יותר הינה כיחשון (chronic cachexia syndrome). מדובר בתהליך של ירידה מהירה במשקל עקב תהליכי מחלה שגורמים לפירוק מהיר של מסת שריר ורקמות שומן. כדאי לנסות אסטרטגיות תזונה שונות בכדי להתמודד עם הבעיה:
לפני האוכל
בזמן האוכל
6 מנות | תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
דייסה חמימה ואפויה עם פרי טרי היא פתיחה נהדרת לבוקר חורפי או לנשנוש מתוק ובריא. הכוסמת נטולת גלוטן, עתירת סיבים וחלבונים, עשירה במגנזיום, אבץ וברזל, ובעלת ערך גליקמי נמוך, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת להורדת רמת הסוכר בדם.
עדיף להשתמש בתבלינים טריים. איך תדעו? לפי הריח! תבלינים ישנים הם חסרי ריח (וטעם). מומלץ לרכוש את התבלינים שלמים ולטחון אותם בבית במטחנה ביתית. המאמץ שווה ותרגישו בהבדל.
מצרכים:
1 כוס כוסמת קלויה (חומה)
2 כוסות מים
2 כוסות חלב שקדים או חלב אחר ממקור צמחי.
2 אגסים מגוררים
2 כפות קוקוס טחון
1 כף שמן קוקוס אורגני
2 כפות דבש או סירופ מייפל טבעי
¼ כפית קינמון
¼ כפית הל טחון
קורט מלח
1 כוס פטל טרי או קפוא (או פירות יער אחרים)
½ כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס
ההכנה
מתכון מתוך הספר "תשעים אחוז בריא" – לבשל ולאכול לבריאות טובה מאת שרון בר-גיל https://sharonbargil.co.il/book/
הכותבת הינה הרבליסטית קלינית (RH AHG) העוסקת בליווי תזונתי של מתמודדים עם סרטן. בעלת קליניקה פרטית, מרצה ומעבירה סדנאות לבישול ואכילה להפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן.